У Нідерландах на протести вийшли сотні

У Нідерландах на протести вийшли сотні "жовтих жилетів"

Укрінформ
У Нідерландах одразу в кількох містах також проходить акція "жовтих жилетів".

Про це повідомляє NOS.

“Демонстранти в жовтих жилетах вийшли на вулиці не тільки в Парижі та інших містах Франції, це також  відбувається і в Нідерландах”, - йдеться у повідомленні.

Акції проходять у Гаазі, Роттердамі, Амстердамі, Маастрихт, Ейндховені та Алкмар.

У Гаазі поліція перекрила мітингувальниам доступ до Бінненхоф, в якому знаходяться Генеральні штати (парламент Нідерландів) і резиденція прем'єр-міністра, натомість  проводити демонстрацію було запропоновано на площі, що поряд з Бінненхоф.

Тим часом у Роттердамі кількасот осіб пройшли по мосту Еразма (міст через річку Ніве-Маас у центрі нідерландського міста Роттердама). Атмосфера дружелюбна. Поліції та перехожим демонстранти роздають квіти.

В Амстердамі мітингувальники зібралися у Стопера (Stopera) - це комплекс, де знаходяться міська ратуша і головний оперний театр Амстердама.

Читайте також: Протести у Парижі: поліція затримала майже 500 "жовтих жилетів"

В усіх містах акції не багаточисельні. На жилетах різні написи: на одних - невдоволення політикою уряду, інші вимагають доступну медицину та освіту, зменшення податків та покращення рівня життя.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада тривають акції протестного руху «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-