Союзниця Мей готує план B, якщо парламент провалить угоду про Brexit

Союзниця Мей готує план B, якщо парламент провалить угоду про Brexit

Укрінформ
Британська міністр праці та пенсій Ембер Радд готує план B на випадок, якщо укладена прем'єр-міністром Терезою Мей угода щодо Brexit не знайде підтримки у парламенті.

Про це інформує Reuters.

«Близький союзник прем'єр-міністра Терези Мей в суботу стала першим міністром Кабінету міністрів, що готує план B, якщо, як очікується, парламент на наступному тижні відхилить проект угоди виходу з ЄС», - йдеться у повідомленні.

Мей наполягає на реалізації свого проекту угоди, що багато місяців розроблявся з ЄС, каже, що він єдиний на порядку денному, і що альтернатива - це болісний вихід з ЄС без будь-яких домовленостей або, можливо, скасування Brexit взагалі.

Проте депутати, в тому числі і від Консервативної партії Мей, мають намір відхилити її проект, що передбачає збереження тісних зв'язків з ЄС, крок, що може відправити п'яту за величиною економіку світу у ще більшу невизначеність.

Читайте також: В уряді Британії вважають угоду Мей найкращою для Brexit

Погоджуючись з Мей, що її угода є найкращим варіантом для виходу з ЄС, Радд заявила, що відносини з ЄС у норвезькому стилі можуть запропонувати вихід із нинішнього глухого кута.

“Якщо це (план Мей) не пройде, будь-що може трапитися: референдум, модель Норвегія плюс, будь-який з цих варіантів можливий", - сказала міністр.

Як повідомлялося, британський міністр праці та пенсій Ембер Радд заявила, що проект укладеної прем'єр-міністром Терезою Мей угоди щодо Brexit є найкращим варіантом та єдиним планом виходу країни з Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-