Суд знову арештував екс-президента Вірменії Кочаряна

Суд знову арештував екс-президента Вірменії Кочаряна

Укрінформ
Апеляційний кримінальний суд залишив у силі рішення суду загальної юрисдикції про арешт колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

"Після засідання суду в розмові з журналістами один з адвокатів Кочаряна Айк Алумян підтвердив, що суд відхилив скарги сторони захисту", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслив адвокат, вони оскаржуватимуть рішення апеляційного суду у всіх можливих інстанціях і всіма можливими способами.

"Це рішення стало безпрецедентним у плані порушень у правовій сфері... Звичайно, воно було ухвалено під тиском. Це зрозуміло всім", - заявив Алумян.

Екс-президент Вірменії Роберт Кочарян обвинувачується в поваленні конституційного ладу групою осіб у справі про події 1 березня 2008 року.

27 липня суд загальної юрисдикції Єревана обрав стосовно Кочаряна в якості запобіжного заходу двомісячний арешт. Проте 13 серпня Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і звільнив Кочаряна, прийнявши за основу право на недоторканність, надане президенту за Конституцією.

Читайте також: Екс-президент Вірменії має намір брати участь у дострокових парламентських виборах

Скарги на рішення Апеляційного суду в Касаційний суд подали як адвокати Роберта Кочаряна, так і генпрокурор Артак Давтян. Адвокати Кочаряна вимагали, щоб Касаційний суд зробив предметом розгляду ще два аргументи проти арешту екс-президента, тоді як сторона обвинувачення оскаржувала рішення Апеляційного суду про скасування рішення суду першої інстанції про арешт як запобіжного заходу.

15 листопада Касаційний суд частково задовольнив скаргу Генпрокуратури на рішення Апеляційного суду про скасування арешту як запобіжного заходу щодо Роберта Кочаряна і направив справу в той же суд на новий розгляд. Позов зі сторони захисту Касаційний суд відхилив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-