Президент ЄП виступив перед євродепутатами із заявою щодо ескалації на Азові

Президент ЄП виступив перед євродепутатами із заявою щодо ескалації на Азові

Укрінформ
Президент Європарламенту Антоніо Таяні оголосив заяву щодо подій в Азовському морі та навколо Керченської протоки перед початком пленарного засідання, яке розпочалося 28 листопада у Брюсселі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З огляду на цю серйозну ескалацію я хочу висловити велике занепокоєння, і наголосити, що суверенітет та територіальна цілісність України є фундаментальними. Росія повинна припинити блокувати прохід Керченською протокою в Азовське море для українських кораблів та кораблів з інших країн. Росія повинна виконати власні міжнародні зобов’язання та випустити українських військовослужбовців, які були захоплені», - наголосив Таяні.

Він повідомив також, що вчора мав зустріч з головою Парламенту України Андрієм Парубієм та проінформував його, що Європарламент дуже уважно спостерігає за цими подіями та їх розвитком.

«У жовтні ми ухвалили резолюцію, в якій засудили неправомірні дії російської влади в Азовському морі», - нагадав президент Європарламенту.

Заяву, оголошену Антоніо Таяні, депутати Європарламенту зустріли оплесками.

Читайте також: Президент ЄП закликав "позитивно" вирішити конфлікт у Керченській протоці

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та понад 20 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Фото: European External Action Service Follow/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-