ПАРЄ моніторитиме заходи воєнного стану в Україні

ПАРЄ моніторитиме заходи воєнного стану в Україні

Укрінформ
Доповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи відслідковуватимуть імплементацію заходів воєнного стану у визначених регіонах України.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі повідомили в ПАРЄ.

«Після останніх подій в Азовському морі співдоповідачі з моніторингу України Парламентської асамблеї Ради Європи Джема Грозданова (Болгарія) та Альфред Геєр (Швейцарія) вкотре висловили міцну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, що включає вільну і безперешкодну навігацію в її територіальних водах», - заявили в ПАРЄ.

Читайте також: У ПАРЄ відмовилися від майже усіх змін регламенту, окрім однієї – Ар’єв

Як також відзначається, доповідачі взяли до уваги запровадження воєнного стану в Україні, імплементацію заходів та наслідки якого вони будуть ретельно відслідковувати.

У ПАРЄ також закликали усі сторони утриматися від дій, які можуть призвести до подальшої ескалації в регіоні.

«Доповідачі також висловили занепокоєння імплементацією стандартів Ради Європи в нелегально анексованому Криму, а також на територіях, що потерпають від тривалої військової агресії РФ», - додали в ПАРЄ.

Читайте також: МЗС Естонії виступає за додаткові санкції проти РФ через агресію на Азові

Як повідомлялося, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії у Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-