У ПАРЄ відмовилися від майже усіх змін регламенту, окрім однієї – Ар’єв

У ПАРЄ відмовилися від майже усіх змін регламенту, окрім однієї – Ар’єв

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи вирішили відмовитися від майже всіх поправок щодо змін до регламенту Асамблеї стосовно повноважень національних делегацій, окрім однієї.

Про це написав у Facebook голова української делегації в Асамблеї Володимир Ар'єв за результатами засідання керівного органу ПАРЄ – Бюро.

«Позитив: на засіданні Бюро в Гельсінкі прийнято рішення відмовитись від майже усіх змін в регламент на вимогу РФ. Підозріло: крім одного пункту – у випадку позбавлення делегації права голосу це не стосується виборів генсека Ради Європи, суддів ЄСПЛ та комісара з прав людини», - зазначив Ар’єв. 

Він нагадав, що вибори генерального секретаря Ради Європи відбудуться наступного року. Тому, на переконання народного депутата, вочевидь, ідеться про спробу з боку зацікавлених осіб у РЄ переконати росіян приїхати у січні в Страсбург на зимову сесію ПАРЄ.

«І хоча більшість моїх співрозмовників у ПАРЄ вважає цей варіант фантастикою, бо ці зміни не можуть бути прийняті до подання делегацій у ПАРЄ на 2019 рік, я би не відкидав цю можливість. Інакше яка логіка тягнути ці зміни взагалі, якщо не запросити росіян голосувати на виборах генсека Ради Європи?» - зауважив Ар'єв.

Він пояснив, що подати свою делегацію, як й інші країни, росіяни можуть лише раз на рік – на початку року.

«І все, іншого варіанту немає, якщо в країні немає виборів – це єдиний виняток. Виборів у РФ немає. Тому, українська делегація буде стежити уважно і діяти відповідно та адекватно, як завжди», - наголосив голова української делегації в ПАРЄ.

Читайте також: ЄС стоїть на шляху до запровадження санкцій проти Угорщини — Ар'єв

Як повідомляв Укрінформ, на осінній сесії ПАРЄ українській делегації вдалося заблокувати ініціативу проросійського лобі щодо пропозицій із змін до регламенту стосовно повноважень національних делегацій, включаючи право голосу.

Пропозиції передбачали ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію - це рішення пропонувалося затверджувати двома третинами голосів, а не простою більшістю, як нині.

Зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається поновити повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-