Штати рекомендують ЄС подумати про нові санкції проти Росії — Волкер

Штати рекомендують ЄС подумати про нові санкції проти Росії — Волкер

Керченська криза
Укрінформ
Влада Сполучених Штатів Америки рекомендує своїм європейським партнерам більш рішуче розглянути питання щодо запровадження додаткових санкції проти Росії через ситуацію в Керченській протоці.

Про це заявив у середу в Берліні спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє Reuters

"Ми дійсно рекомендуємо нашим європейським партнерам більш рішуче розглянути, які додаткові санкції (проти РФ - ред.) можуть бути запроваджені", - сказав Волкер.

За його словами, наразі Берлін та Париж повідомили, що не розглядають введення нових санкцій проти РФ через ситуацію в Керченській протоці. Проте він додав, що їхня думка може з часом змінитися.

Читайте також: Франція не дає прямої відповіді щодо нових санкцій проти РФ

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці.

На захоплених кораблях перебували понад 20 моряків, за уточненими даними, чотирьох із них поранено.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-