Росія додала до конфлікту в Україні новий вимір — заступник постпреда Польщі в ООН

Росія додала до конфлікту в Україні новий вимір — заступник постпреда Польщі в ООН

Укрінформ
Польща незмінно підтримує територіальну цілісність та суверенітет України і засуджує нещодавні агресивні дії РФ у Керченській протоці.

Про це у Нью-Йорку заявив заступник постійного представника Польщі при ООН Маріуш Левицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Польща рішуче підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах. Ми також не визнаємо анексію Росією Криму”, — сказав Левицький.

Він закликав Москву поважати міжнародне право. “Ми рішуче засуджуємо агресивні дії Росії, закликаємо російську владу поважати міжнародне право й обидві сторони — виявити стриманість у чинній ситуації, яка може ще більше завадити стабільності європейської безпеки”, — заявив дипломат.

Левицький також наголосив на необхідності неухильного дотримання Мінських угод усіма їх підписантами. “Ми наголошуємо на потребі повного втілення Мінських угод — єдиного шляху до тривалого вирішення конфлікту в та навколо України”, — зазначив заступник постпреда Польщі в ООН.

За його словами, агресією проти українських ВМС у Керченській протоці Росія “додала до конфлікту в Україні новий вимір”.

“Цей міждержавний конфлікт, розпочатий та роздмухуваний Росією, має одну мету: дестабілізувати Україну. Тому ми закликаємо систему ООН звернути на цей конфлікт належну увагу. Ми не можемо закривати очі на ситуацію лише тому, що постійний член Радбезу виступає стороною конфлікту”, — підсумував польський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Рада Безпеки ООН провела термінове засідання щодо ситуації Україні, пов'язане з останнім розвитком подій у Чорному та Азовському морях.

Читайте також: Україна показала в ОБСЄ відео, як корабель РФ таранив український буксир

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили у Керченській протоці три українські кораблі: малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На захоплених кораблях перебували 23 моряки, шістьох із них поранено.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-