Повернути гранти: у Нідерландах студенти протестують проти позик на навчання

Повернути гранти: у Нідерландах студенти протестують проти позик на навчання

Відео
Укрінформ
Студенти у Гаазі вийшли на акцію протесту, вимагаючи скасувати програму освітніх кредитів.
Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Наша мета - висловити протест проти кредитних студентських програм, бо раніше ми отримували щомісяця невеликий грант, а тепер - нічого. І це дійсно погано. Наша мета - повернути гранти”, - розповіла Каролайн зі студентської профспілки Нідерландів.

Наразі у центрі Гааги зібралося близько тисячі молодих людей. Вони прийшли з повітряними кульками, що мають показати, яка загальна сума студентських кредитів, а ще - з плакатами та наліпками на спинах, де вказали суми, які мають сплатити за навчання.

“Останні кілька років уряд знижує витрати на університетську освіту, в тому числі зменшує дотації студентам. І ми протестуємо проти таких ініціатив. Те, що раніше було подарунком студентам, тепер стало позикою, яку потрібно виплачувати. І ми бачимо, що люди не зможуть вчитися і розвиватися – це проблема”, - наголосив студент Гарвін.

Читайте також: ЄС закликає до дій у захисті жінок від насильства

За учасниками акції спостерігали кілька патрулів правоохоронців на автомобілях та кінна поліція. Проте все проходило мирно. Час від часу студенти виступали з промовами зі сцени та ставили музику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-