ЄС закликає до дій у захисті жінок від насильства

ЄС закликає до дій у захисті жінок від насильства

Заява
Укрінформ
Євросоюз має тверду позицію у питаннях захисту жінок від будь-яких проявів приниження гідності або образ.

На цьому наголошується у спільній заяві Єврокомісії і Високого представника ЄС, поширеній з нагоди Міжнародного дня захисту жінок від насильства, який щороку відзначається 25 листопада.

«Насильство проти жінок є найтяжчим порушенням прав людини, яке все ще широко поширене у світі. ... Ми всі несемо відповідальність за те, щоб сказати «ні!», відкрито протидіяти насильству та приниженням, захистити їх жертв», - йдеться у документі.

Читайте також: Нідерланди пропонують запровадити європейські санкції за порушення прав людини

У заяві зазначається, що жінки потерпають від насильства всюди - вдома, на роботі, в школах та університетах, на вулицях, у громадському транспорті та навіть в інтернеті. Його жертвою може стати будь-яка жінка, що може вплинути на все її життя та обмежити участь у житті суспільства.

«Близько половини жінок в Європейському Союзі мали досвід словесних, фізичних або віртуальних образ сексуального характеру. За даними Євростату, 80 відсотків жертв торгівлі людьми, випадки яких викриваються в ЄС, є жінками», - йдеться у документі.

У заяві наголошується, що викорінення насильства проти жінок і дівчат є одним з основоположних пунктів прийнятого в ООН Порядку денного сталого розвитку до 2030 року. Це є першим кроком до зміцнення глобального миру та безпеки, передумовою для розвитку і захисту прав людини, гендерної рівності, демократії та економічного зростання.

«Глобальні виклики потребують глобальних рішень... У партнерстві з ООН ми започаткували глобальну багаторічну ініціативу «У колі світла» (Spotlight Initiative), яка спрямована на усунення всіх форм насильства проти жінок та дівчат. Завдяки виділенню на зазначені цілі безпрецедентної суми у розмірі 500 мільйонів євро ми захищаємо та надаємо право голосу тим жінкам і дівчатам, які не могли говорити у власних спільнотах і хотіли б піднести свій голос проти насильства», - йдеться у документі.

Наголошується, що Європейський Союз докладатиме зусиль для остаточного усунення такого явища, як насильство на гендерній основі.

«Життя без насильства є невід’ємним правом людини: позбавлення жінок і дівчат свободи означає позбавлення від свободи усього світу», - йдеться у спільній заяві Єврокомісії та Високого представника ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-