Нідерланди пропонують запровадити європейські санкції за порушення прав людини

Нідерланди пропонують запровадити європейські санкції за порушення прав людини

Укрінформ
Нідерланди ініціюють створення загальноєвропейського механізму санкцій щодо порушень прав людини, який дозволить ефективніше боротися з тими, хто зазіхає на права людини.

Про це у Гаазі на зустрічі представників країн ЄС щодо цієї ініціативи у своєму підсумковому виступі заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, повідомляє офіційний урядовий портал Нідерландів.

“Глобальний режим (режим загальноєвропейських глобальних санкцій у сфері прав людини (the EU Global Human Rights Sanction Regime - Ред.) дозволить нам боротися з порушеннями прав людини в усьому світі навіть у складних, політично чутливих ситуаціях”, - сказав Блок.

За його словами, ці нові санкції мають доповнити кримінальне право, а також вже існуючі “географічні та тематичні” санкції. 

Міністр визнає, що санкції лише за географічною ознакою на практиці є “занадто тупим інструментом” і можуть бути надто політичними або такими, які не завжди можна застосувати.

“Силовики, які рекрутують дітей восьмирічного віку. Державні чиновники, які зловживають своїми посадами, аби ґвалтувати жінок. Тюремні наглядачі, які систематично катують представників ЛГБТ або нацменшин. Ми в ЄС можемо запевнити, що ці злочинці будуть покарані за свої дії. Аби вони більше не могли вільно подорожувати територією ЄС, насолоджуючись безтурботним шопінгом у Будапешті, Римі чи Амстердамі”, - емоційно заявив Стеф Блок на зустрічі.

Читайте також: Жертвами сімейного насильства у Німеччині стали майже 140 тисяч осіб

За словами міністра закордонних справ Нідерландів, нинішнє обговорення - лише початок створення загальноєвропейського механізму санкцій щодо порушень прав людини, і докладніше на цю тему дискутуватимуть вже у Брюсселі у грудні цього року.  

Як відомо, у жовтні міністри закордонних справ 28 країн Європи підтримали запровадження санкцій для фізичних та юридичних осіб, яких Євросоюз вважає відповідальними за створення і застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-