Чеські соціал-демократи заблокують вотум недовіри уряду - ЗМІ

Чеські соціал-демократи заблокують вотум недовіри уряду - ЗМІ

Укрінформ
Чеська соціал-демократична партія не голосуватиме за недовіру прем'єру та його уряду в п'ятницю, тому необхідних голосів не набереться.

Про це заявив лідер ЧСДП Ян Гамачек, інформує Ech024.

 "Соціал-демократи вирішили, що в п'ятницю, коли Палата депутатів голосуватиме за недовіру уряду, ЧСДП покине зал засідань", - йдеться в повідомленні.

Таким чином не вдасться набрати необхідних для вираження недовіри 101 голосу.

У чинному уряді на чолі з прем'єром Андреєм Бабішем соціал-демократи мають 5 міністерських портфелів.

При цьому Гамачек, який є міністром оборони, заявив про готовність підтримати розпуск нижньої палати Парламенту Чеської Республіки і проведення позачергових виборів.

«Особисті проблеми прем'єра обтяжують уряд до такої міри, що кращим виходом з ситуації, що склалася, було б висунення нової кандидатури на пост глави кабінету», - заявив лідер соціал-демократів. А вотум недовіри, на його думку, нічого не вирішує, тому виборці повинні «знову перетасувати колоду».

Читайте також: Скандал навколо Бабіша: прем'єр вилетів у Швейцарію до сина, "зацькованого" ЗМІ

Як повідомлялося, відставки прем'єра вимагають опозиційні партії у зв'язку з новими обставинами за справою «Гнізда лелеки», справи про шахрайство з європейськими субсидіями. Кілька днів тому син прем'єра Андрей Бабіш молодший, чий підпис стоїть під документами про «Гніздо лелеки», заявив, що його насильно вивезли через Росію в окупований Крим з тим, щоб сховати від надання свідчень у межах слідства. У свою чергу прем'єр Андрей Бабіш стверджує, що його син знаходився в Криму «добровільно» і що він страждає на шизофренію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-