Скандал навколо Бабіша: прем'єр вилетів у Швейцарію до сина,

Скандал навколо Бабіша: прем'єр вилетів у Швейцарію до сина, "зацькованого" ЗМІ

Укрінформ
Чеський прем'єр-міністр Андрей Бабіш полетів до свого сина у Швейцарію.

Про це повідомляє Radio Praha.

"Глава уряду, який поклав всупереч усталеній традиції квіти до пам'ятника на Національному проспекті (Narodni tride) відразу після опівночі, вчинив так тому, що вранці він вилітав до свого сина у Швейцарію", — йдеться в повідомленні з посиланням на агентство ЧТК.

За повідомленням Бабіша в Facebook, його син "не може залишити свою квартиру, оскільки журналісти не дають йому проходу".

Нагадаємо, що в Чехії після розмови Бабіша-молодшого з репортерами приватного чеського телеканалу, де той стверджує, що піддавався погрозам з боку співробітників свого батька і був вивезений проти своєї волі в Крим, щоб позбавити його можливості дати свідчення у справі "Гніздо лелеки", ведеться серйозна дискусія про проведення голосування про вотум довіри чинному уряду.

У зв'язку з "Гніздом лелеки" порушено кримінальну справу як проти самого прем'єра, так і проти його дітей від першого шлюбу. Сам Бабіш публічно заявляє, що його син Андрей Бабіш молодший і його дочка Адріана Бобекова страждають на психічні захворювання.

Як повідомлялося, в Празі увечері 15 листопада пройшов протест проти уряду Бабіша через поїздку його сина в анексований Крим.

У Чехії розгорівся політичний скандал після інтерв'ю сина прем'єра Андрея Бабіша-молодшого виданню Seznam.cz, яке оприлюднили 12 листопада. За словами сина, торік його силоміць вивезли в анексований Росією Крим, щоб не дозволити давати свідчення правоохоронцям проти батька про можливі махінації з коштами Євросоюзу.

Натомість прем'єр Андрей Бабіш стверджує, що його син знаходився в Криму "добровільно".

15 листопада Вища палата парламенту Чехії — Сенат — визнала неприйнятною роботу Бабіша на посаді глави уряду до завершення розслідування можливих махінацій з коштами Європейського Союзу.

Читайте також: "Вирушай у Крим": Чехи вимагають відставки прем'єра

Чеська поліція два роки безуспішно намагається знайти і допитати Андрея Бабіша-молодшого. Підпис 35-річного Бабіша стоїть під документами, пов'язаними з об'єктом "Гніздо лелеки", навколо якого вже кілька років ведеться розслідування за фактами фінансового шахрайства та зловживань. Цей багатофункціональний комплекс, що виник у результаті реконструкції старовинної ферми, входить до складу холдингу Agrofert, власником якого є Бабіш-старший. Комплекс у 2007—2008 роках став одержувачем європейської дотації на суму близько € 2 млн за програмою виділення коштів єврофондів на розвиток малих і середніх фірм. Щоб він міг відповідати критеріям програми, його вивели зі складу агрохолдингу, а після отримання дотації повернули в Agrofert.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-