Штати обмежили обмін інформацією з МВС Австрії через проросійську партію

Штати обмежили обмін інформацією з МВС Австрії через проросійську партію

Укрінформ
США вимушені обмежити обмін деякою чутливою інформацією з МВС Австрії, очолюваним політиком від правопопулістської "Австрійської партії свободи" (FPO), яка займає проросійську позицію.

Про це йдеться в оновленій стратегії розвитку відносин з Австрією "Integrated Country Strategy", опублікованій на сайті Держдепартаменту США.

"Керівництво Міністерства внутрішніх справ від правопопулістської Партії свободи створює перед нами як можливості, так і виклики. МВС визнає якість та результативність наших можливостей у підтримці зусиль Австрії в боротьбі з тероризмом, протидії кіберзлочинності та міжнародній злочинності. В той же час проросійська позиція Партії свободи примушує нас брати паузу в тому, що стосується обміну деякого роду чутливою інформацією", - йдеться у документі.

Зазначається, що в цілому американська сторона буде нарощувати двосторонній обмін інформацією з Австрією, "моніторячи при цьому протоколи обміну інформації Австрії".

Як повідомлялося, правопопулістська "Австрійська партія свободи" (FPO), яка з грудня 2017 року є членом коаліційного уряду в Австрії, має підписаний у грудні 2016 року 5-річний контракт про співпрацю з кремлівською "Єдиною Росією". Представники партії неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим.

Читайте також: Танці Путіну не допомогли: глава МЗС Австрії - проти зняття санкцій з Росії

Міністром внутрішніх справ Австрії є політик від FPO Герберт Кікль.

Структурно у складі МВС знаходиться і "Федеральне відомство із захисту конституції та боротьби з тероризмом" (BVT) - поліцейсько-розвідувальна служба, реформу якої просуває міністр Кікль і що розцінюється багатьма ЗМІ та політиками Австрії як спроба привести на керівні посади в службі лояльних собі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-