Аналітику щодо РФ для МО Австрії готує інститут депутата проросійської партії - ЗМІ

Аналітику щодо РФ для МО Австрії готує інститут депутата проросійської партії - ЗМІ

Укрінформ
Міноборони Австрії отримує аналітичні матеріали "Інституту безпекової політики", що має лише одного співробітника та заснований депутатом від правопулістської партії з проросійською позицією.

Про це повідомляє впливове австрійське видання Profil.

"Міністерство оборони платить щорічно 200 тис. євро "Інституту безпекової політики". Президентом заснованого у листопаді 2016 року аналітичного центру з питань безпеки є депутат Національної ради від FPO Маркус Чанк", - йдеться у повідомленні.

Як заявив депутат, між "Інститутом безпекової політики" (ISP) та МО Австрії укладена угода про надання послуг, в рамках якої надаються конкретні послуги в межах річної робочої програми.

"Відповідно до Profil, "Інститут безпекової політики" надає міністерству оборони Австрії передусім аналіз по Росії", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Канцлер Австрії заявляє про “однозначні докази” у справі російського шпигуна

Видання також повідомляє, що аналітичний центр має лише одного штатного співробітника в приміщенні офісу Чанка, який за цивільною професією є адвокатом.

Як відомо, правопопулістська "Австрійська партія свободи" (FPO), яка з грудня 2017 року є членом коаліційного уряду в Австрії, має підписаний у грудні 2016 року 5-річний контракт про співпрацю з кремлівською "Єдиною Росією". Представники партії неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим.

Міністром оборони Австрії є призначений від FPO політик Маріо Кунасек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-