Уряд Мей після бурхливих дебатів підтримав проект угоди щодо Brexit

Уряд Мей після бурхливих дебатів підтримав проект угоди щодо Brexit

Укрінформ
Після бурхливих дебатів британський кабінет міністрів вирішив підтримати досягнуту раніше підсумкову угоду про вихід Великої Британії з ЄС.

Про це повідомила журналістам за результатами п’ятигодинного засідання уряду прем’єр-міністр Тереза Мей, повідомляє журналіст The Daily Telegraph Гордон Райнер.

"Тереза Мей підтвердила, що Кабінет погодився з угодою про вихід та проектом політичної декларації після "тривалих та бурхливих" дебатів", - йдеться у повідомленні.

За словами Мей, під час засідання була продемонстрована "колективна згода" щодо угоди. Вона наголосила, що угода є в "інтересах Британії".

Текст угоди про вихід Британії з ЄС має бути опублікований протягом найближчих півгодини.

Раніше у середу британські ЗМІ повідомили, що Європейський Союз та Велика Британія попередньо узгодили підсумковий текст угоди щодо Brexit. Текст домовленості було погоджено на "технічному рівні" учасниками переговорів з обох сторін після інтенсивних переговорів на цьому тижні.

Читайте також: Двоє британських міністрів підуть у відставку через Brexit - журналіст

Зазначалося, що британський прем'єр-міністр Тереза Мей проведе спеціальне засідання Кабінету міністрів для обговорення проекту угоди про вихід з ЄС.

За інформацією ЗМІ, двоє британських міністрів нібито через незгоду з текстом угоди мали намір піти у середу у відставку.

Як відомо, офіційною датою Brexit є 29 березня 2019 року. До цього терміну Велика Британія має укласти угоду про подальший формат взаємин із Брюсселем або ж здійснити "жорстке розлучення" без будь-якого договору.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-