Європарламент визначив амбітні цілі у сфері

Європарламент визначив амбітні цілі у сфері "зеленої енергетики"

Укрінформ
Європарламент визначив амбітні цілі у сфері підвищення енергоефективності та інтеграції у сектор поновлювальних джерел енергії.

Повідомлення про це розміщено на сайті ЄП.

Зокрема, Європарламент більшістю голосів ухвалив обов’язкові для виконання рекомендації щодо досягнення долі поновлювальної енергетики в енергетичному балансі у 32 % до 2030 року. До цієї ж дати енергоефективність європейської економіки має бути збільшена на 32,5%.

"Обидві визначені цілі мають бути переглянуті у 2023 році. При цьому кінцеві показники можуть змінюватися лише в бік збільшення, а не зменшуватись. Ці показники відіграватимуть вирішальну роль у досягненні цілей ЄС у протидії кліматичним змінам", - йдеться у документі.

Зазначається, зокрема, що завдяки запровадженню енергозберігаючих технологій та поновлювальної енергетики у побутовому секторі європейці зможуть суттєво знизити власні енергетичні рахунки. Водночас Європа в цілому зменшить залежність від зовнішніх постачальників газу і нафти, підвищить якість повітря на місцях та захистить від змін клімат.

"Країни-члени мають забезпечити для власних громадян можливість виробляти поновлювальну енергетику для власного споживання, зберігати енергію та продавати її надлишок", - йдеться у рішенні ЄП.

Читайте також: ЄС не вдалось зменшити викиди СО2 та перейти на "зелену" енергію - суд

Водночас Європарламент визначив цілі у виробництві та застосуванні біологічного палива другого покоління, яке має дозволити зменшити викиди двоокису вуглецю на транспорті, принаймні, на 14% до 2030 року. У цей же період, до 2030 року, рівень споживання біопалива 1 покоління, яке виробляється із рослинної продукції з ризиком зменшення виробництва продуктів харчування, поступово буде зведений до нуля.

Рішення Європарламенту буде винесено на ухвалення Радою ЄС та набуде сили через 20 днів після оприлюднення в Офіційному журналі ЄС. Ця директива буде обов’язковою для всіх країн-членів ЄС, які мають ввести її у національне законодавство не пізніше 18 місяців після набуття чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-