Нідерланди виплатили понад мільйон євро компенсацій біженцям

Нідерланди виплатили понад мільйон євро компенсацій біженцям

Укрінформ
Імміграційна служба Нідерландів сплатила біженцям понад мільйон євро компенсацій, бо зволікала з рішенням щодо права заявника лишитися в країні.

Про це повідомляє Dutchnews.nl.

“Імміграційна служба Нідерландів виплатила біженцям більше мільйона євро як компенсацію за минулий рік, оскільки чиновники занадто довго приймали рішення (про надання права на проживання в країні - ред.)”, - йдеться у повідомленні.

Загальна сума компенсації від служби імміграції та натуралізації Королівства Нідерландів (IND) склала 1 036 438 євро. Основною причиною довготривалих процедур є нестача персоналу. 

Водночас видання зазначає, що ця сума може бути в чотири рази більшою, оскільки тисячі претензій ще не розглянуті.

Наразі заявнику на проживання потрібен майже рік, щоб дізнатися, чи може він залишитися в Нідерландах, хоча за законом термін розгляду прохання становить лише шість місяців. Окрім того, звернення про возз'єднання родини теж розглядають близько року, хоча повинні зробити це протягом не більше як півроку. 

Читайте також: Трюдо вибачився перед єврейськими біженцями, яких не прийняла Канада

Якщо служба імміграції та натуралізації Королівства Нідерланди (IND) не відповідає вчасно, згідно з визначеними термінами - тобто не більше шести місяців, то через невиконання зобов’язань адвокати можуть подати заяву на компенсацію своїм клієнтам. Максимальна сума може сягати до 1260 євро. 

Цього року опрацьовано 1080 заявок біженців, а ще 3 610 досі чекають оцінки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-