Трюдо вибачився перед єврейськими біженцями, яких не прийняла Канада

Трюдо вибачився перед єврейськими біженцями, яких не прийняла Канада

Укрінформ
Джастін Трюдо офіційно вибачився від імені Канади за історично несправедливе ставлення до єврейських біженців. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, офіційна церемонія вибачення відбулася під час засідання парламенту Канади.

“Сьогодні я виступаю, аби висловити давно потрібне вибачення єврейським біженцям, яких не прийняла Канада. Вибачаючись, я щиро сподіваюся, що ми зможемо пролити світло на цю болючу главу нашої історії та гарантувати, що винесені уроки ніколи не будуть забуті”, - сказав Трюдо.

Він наголосив, що “антисемітизму, ксенофобії та ненависті немає місця у цій країні і будь-де”.

Читайте також: В Австрії пройде міжнародна конференція проти антисемітизму

“Нещодавні напади на єврейську громаду показують, скільки нам ще належить зробити. Ми повинні завжди виступати проти ксенофобських й антисемітських ставлень, а також ненависті у всіх її виявах”, - наголосив прем’єр-міністр Канади.

Додамо, що офіційні вибачення Канада принесла у зв’язку із прикрим інцидентом, що відбувся в травні 1939, коли з Європи до Північної Америки прибув круїзний човен “Сейнт Луїс”, на борту якого перебувало 937 осіб. Переважна більшість із них були єврейськими біженцями, які намагалися урятуватися від наступу нацизму. Однак, через тогочасну антисемітську міграційну політику, спершу Куба, а потім США і Канада відмовилися приймати євреїв. Врешті-решт судно було вимушено повернутися назад до Європи, де третина його пасажирів загинула у Голокості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-