Іспанія планує заборонити продаж бензинових та дизельних автівок

Іспанія планує заборонити продаж бензинових та дизельних автівок

Укрінформ
Іспанія хоче приєднатись до низки європейських країн, що раніше заявили про плани  до середини століття відмовитись від використання автівок, що забруднюють повітря.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на урядові джерела.

«Іспанія планує запровадити заборону на продаж бензинових, дизельних та гібридних автомобілів з 2040 року, приєднавшись до низки країн, які також прагнуть відмовитись від таких  транспортних засобів, щоб зменшити викиди парникових газів», - йдеться у повідомленні.

Відповідний план включений до проекту закону про зміну клімату, який уряд соціаліста Педро Санчеса сподівається представити у парламенті до кінця року.

"З 2040 року  буде заборонена реєстрація та продаж в Іспанії легкових авто та комерційних транспортних засобів, що безпосередньо виділяють вуглекислий газ", - йдеться у документі.

Читайте також: Ще два німецькі міста запроваджують обмеження на в'їзд дизельним авто

Британія та Франція вже пообіцяли заборонити бензинові та дизельні автомобілі з 2040 року, що означатиме великі зміни для світової автомобільної промисловості та призведе до падіння прибутків виробників нафти.

Нагадаємо, міністри транспорту та екології країн-членів ЄС схвалили на неформальній зустрічі в Австрії Грацьку декларацію, у якій зафіксовано прагнення створити до 2050 року повноцінну безвуглецеву систему транспорту на території Євроспільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-