Ще два німецькі міста запроваджують обмеження на в'їзд дизельним авто

Ще два німецькі міста запроваджують обмеження на в'їзд дизельним авто

Укрінформ
Список німецьких міст, які вводять обмеження на в'їзд дизельних автомобілів, поповнився в четвер Кельном та Бонном.

Таке рішення прийняв Адміністративний суд у Кельні.

"Адміністративний суд Кельна постановив сьогодні, що місто Кельн має запровадити заборону на рух дизельних автомобілів у певних зонах з квітня 2019 року", - йдеться в постанові.

З 1 квітня наступного року в'їзд у зелену зону буде заборонений для дизельних автомобілів 2012 року і старше з двигунами Євро-4 і нижче. З вересня 2019 року обмеження пошириться також на дизельні транспортні засоби класу Євро-5.

Аналогічну постанову прийнято щодо Бонна.

Даний захід є одним із ряду, за допомогою яких влада найбільших міст федеральної землі намагаються поліпшити якість повітря. Екологи наполягають, що вихлопи дизельних автомобілів становлять загрозу здоров'ю для жителів міста, зокрема, велосипедистів, пішоходів і пасажирів, інших транспортних засобів.

Читайте також: Дизельгейт: у Німеччині дійшли згоди щодо старих авто

Рішення суду стало черговою перемогою організації Німецька екологічна допомога (DUH). Саме вона подала позов і виграла перше слухання. За позовами організації в даний час йдуть розгляди в майже 30 містах ФРН. Раніше позитивні рішення були ухвалені у Штутгарті, Аахені, Франкфурті-на-Майні та Берліні.

Тим часом у самій столиці цього ж дня проходить черговий "дизельний саміт", на якому влада і виробники намагаються знайти компроміс у питанні використання автомобілів з дизельними двигунами.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-