Росія повинна відмовитися від імперських замашок - Столтенберг

Росія повинна відмовитися від імперських замашок - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Москва має відмовитися від політики з позиції ведення сили, а також, що треба бути жорсткими з Росією, але залишатися при цьому з нею в діалозі.

Про це він заявив у понеділок у Берліні, виступаючи на конференції "NATO Talk around the Brandenburger Tor", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фундаментальна проблема сьогодні в тому, що Росія хоче повернутися до світового порядку, де вона мала право вирішувати за сусідів. Це дуже-дуже небезпечно", - заявив Столтенберг.

Генсек називає "абсолютно безглуздими" твердження Росії про те, що прийняття трьох балтійських країн до НАТО було "провокацією". Це було демократичне рішення трьох суверенних незалежних країн, а не "захоплення" з боку Альянсу. Кожна країна має право вирішувати, який обрати шлях, зазначив він.

Читайте також: Генсек НАТО прокоментував ідею створити армію ЄС

Столтенберг при цьому не бачить суперечності в тому, щоб бути твердими і вести діалог з Росією, навіть у важких умовах. Ведення діалогу – не показник слабкості, це показник сили, вважає він. Залишатися в діалозі з Москвою потрібно тому, що Росія – сусід, і потрібно знизити напруженість і покращити відносини, щоб досягти передбачуваності. Головне – бути здатним впоратися з невизначеністю, не допустити, щоб виникали нові загрози, додав глава Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-