Президент Фінляндії вимагає з’ясувати, хто втручався в роботу GPS на навчаннях НАТО

Президент Фінляндії вимагає з’ясувати, хто втручався в роботу GPS на навчаннях НАТО

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо закликав встановити причину втручання в роботу супутникових навігаційних систем під час масштабних військових навчань Північноатлантичного Альянсу.

Про це повідомляє Yle

"На думку Нііністьо, треба з'ясувати, як і з чийого боку сталося втручання. Потім, за словами фінського президента, треба суворо заявити, яка позиція Фінляндії з цього питання", - йдеться в повідомленні.

Таким чином він прокоментував повідомлення про порушення роботи систем GPS, знаходячись в Парижі, де він брав участь в урочистостях з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Читайте також: Прем’єр Фінляндії: До збоїв GPS під час навчань НАТО може бути причетна Росія

Як повідомлялося, Центр авіанавігації Фінляндії попереджав льотчиків про втручання в систему минулого тижня.

Випадок втручання було виявлено в Лапландії під час недавніх військових навчань НАТО. Є підозри, що за цим стоїть Росія.

"У технологічному плані відносно легко порушити радіосигнал і, цілком можливо, що Росія стоїть за цим. Це послання усім сторонам, що беруть участь в навчаннях", - заявляв раніше прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля, додавши при цьому, що Росія має відповідні технічні можливості.

У Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада пройшли найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture - 2018.

У масштабних навчаннях взяли участь війська 29 країн-членів Альянсу, а також Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Загалом в повітрі, на суші та на морі - близько 50 тисяч особового складу. У Trident Juncture було задіяно 65 кораблів, 250 військових літаків і близько 10 тисяч одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-