Штати проконсультуються з НАТО щодо виходу з ракетного договору з РФ

Штати проконсультуються з НАТО щодо виходу з ракетного договору з РФ

Укрінформ
Адміністрація Дональда Трампа погодилась обговорити із союзниками по НАТО вихід із Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД), який ознаменував у 1987 році завершення "Холодної війни" між СРСР і США.

Про це повідомило після зустрічі президентів США і Франції інформагентство Associated Press.

"Адміністрація Трампа погодилась проводити консультації з партнерами по НАТО щодо плану США вийти з Договору про контроль над озброєннями, укладеного з Росією", - повідомляє агентство із посиланням на представників французької влади.

Зокрема, помічники президента Франції Еммануеля Макрона заявили, що рішення було прийнято під час зустрічі президентів Трампа й Макрона в Парижі в суботу.

Читайте також: Вихід США з ракетного договору: Шойгу вже лякає Європу "наслідками"

Білий дім не прокоментував ситуацію. Натомість, радник з питань національної безпеки Трампа Джон Болтон заявив журналістам у Парижі напередодні, що Сполучені Штати перебувають у "дуже тісних консультаціях" із союзниками щодо угоди і "дуже оптимістично налаштовані щодо спільної позиції".

Рішення Трампа вийти з договору хвилює багатьох у Європі, де документ розглядається як наріжний камінь після епохи "холодної війни".

Читайте також: Генсек НАТО закликав РФ виконувати ракетний договір зі США

Нагадаємо: цими днями у Франції збираються лідери держав, які брали участь у Першій світовій війні з нагоди відзначення 100-ї річниці після її завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-