Вихід США з ракетного договору: Шойгу вже лякає Європу

Вихід США з ракетного договору: Шойгу вже лякає Європу "наслідками"

Укрінформ
Рішення США про вихід з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) спричинить "серйозні наслідки" для Європи.

Про це заявив на зустрічі з міністром оборони Греції Паносом Камменосом міністр оборони РФ Сергей Шойгу, передає ТАСС.

«Нас цікавить реакція Європи на це рішення США про вихід з РСМД. І хотілося б, щоб Європа знала і розуміла наслідки, які будуть у разі розміщення ракет середньої дальності на (своїй - ред.) території», – сказав Шойгу.

Читайте також: В ООН не розглядатимуть резолюцію Росії про ракетний договір

«Що стосується ракет середньої і меншої дальності, як нам здається, не всі в Європі розуміють, що це рішення спричинить серйозні наслідки і для Європи в тому числі, а якщо говорити точніше, то для Європи – в першу чергу. І нам здається, було б дуже правильним більш широке обговорення в рамках НАТО і ЄС цього рішення», – підкреслив міністр.

Читайте також: Саме Росія ставить під сумнів договір про ліквідацію ракет – Столтенберг

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив суботу, 20 жовтня, що має намір вивести США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Цей ракетний договір підписали у 1987 році генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган. Угода забороняла сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5,5 тисячі кілометрів, а також їхні випробування і розгортання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-