Генсек НАТО закликав РФ виконувати ракетний договір зі США

Генсек НАТО закликав РФ виконувати ракетний договір зі США

Укрінформ
Розгортання Росією нових ядерних ракет у Європі ставить під загрозу Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), який допоміг завершити "холодну війну".

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Норвегії, повідомляє агентство Reuters.

"Проблема полягає в розгортанні нових російських ракет. У Європі немає нових ракет США, але є ще більше російських ракет, здатних нести ядерні боєголовки, і ці ракети ставлять під загрозу Договір про РСМД... Тому ми закликаємо Росію забезпечити повне та прозоре дотримання Договору про РСМД", - сказав Столтенберг.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив раніше, що має намір вивести США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Представники європейських країн-членів НАТО закликали Сполучені Штати не виходити з ДРСМД, а змусити Росію дотримуватися його.

Читайте також: Трамп пообіцяв нарощувати ядерний потенціал США, "поки дехто не схаменеться"

Як відомо, ДРСМД підписали у 1987 році генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган. Угода забороняла сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5,5 тисячі кілометрів, а також їхні випробування і розгортання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-