Родичі жертв MH17 просять Трампа переконати Путіна покаятися

Родичі жертв MH17 просять Трампа переконати Путіна покаятися

Лист
Укрінформ
Родичі жертв авіакатастрофи рейсу MH17 у Донецькій області в 2014 році попросили президента США Дональда Трампа спробувати переконати Володимира Путіна відповісти на всі їх запитання та спокутувати провину.

Про це йдеться у листі, який оприлюднив Томас Шансман, батько загиблого в авіакатастрофі хлопця, на своїй сторінці в Twitter.

"Ми, як родичі (загиблих рейсу MH17 - ред.), маємо право знати, що сталося з нашими рідними. Ми закликаємо Вас допомогти в нашому пошуку правди. Президент Путін має відповісти, а ми маємо право почути. Ми закликаємо Вас спробувати переконати його, що ніколи не пізно спокутувати провину", - йдеться у листі.

Родичі також вказують, що досі не знають, яку саме роль відіграла Росія в авіакатастрофі, адже Москва вже оприлюднювала кілька версій, які з часом були спростовані фактами та доказами Міжнародної слідчої групи.

Вони також зауважили: якщо Путін дійсно бажає увійти в історію РФ як видатний державний діяч, то він повинен розуміти, що приховування деталей в серйозних злочинах, такому як збиття пасажирського літака рейсу MH17, не сприяють досягненню його цілі.

Як повідомлялося, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" 9M38, запущеною із контрольованої проросійськими бойовиками території на сході України.

Читайте також: Маніпуляції Росії щодо MH17 починають усвідомлювати у Нідерландах - Зеркаль

Крім того, 24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що "Бук", із якого збито літак, належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, що дислокується в Курську.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-