Маніпуляції Росії щодо MH17 починають усвідомлювати у Нідерландах - Зеркаль

Маніпуляції Росії щодо MH17 починають усвідомлювати у Нідерландах - Зеркаль

Укрінформ
Росія вимушена втрачати імідж на міжнародній арені через ситуацію із падінням літака рейсу MH17.

Таку думку на міжнародній конференції висловила заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє “Радіо Свобода”.

“Так, як це було, коли розглядали питання щодо створення трибуналу щодо MH17, коли Росія єдина використала право вето і цей трибунал не було створено”, – навела приклад Зеркаль.

Вона заявила, що Росія намагається маніпулювати правдою і свідомістю щодо трагедії із “Боїнгом”.

Читайте також: Порошенко пропонує Раді продовжити угоду з Нідерландами щодо МН17

“Повертаючись до дій Росії, треба подивитись, як Росія маніпулює, і як ось в принципі несподівано для Росії суспільство починає усвідомлювати цю маніпуляцію. Те, що зараз відбувається в Нідерландах, – відповідь суспільства на постійну “зміну сценаріїв”, на вкиди інформації щодо того, що це все Україна винна, і щодо того, що слідство начебто не вживає потрібних заходів для розслідування, (це – ред.) викликає зовсім іншу реакцію”, – зазначила дипломат.

​Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над зоною російської гібридної агресії на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто був на борту. За згодою України, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування – як технічне, так і кримінальне – очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих.

Росія постійно заперечує всі результати розслідування. У Москві з його висновками не згодні і стверджують, що воно ігнорує інформацію, надану російською стороною.

У російських ЗМІ і заявах офіційних осіб, зокрема Міноборони Росії, називалися цілком різні, часто взаємовиключні, версії катастрофи, що мали б зняти вину з Росії – в ній звинувачували, зокрема, українських військових. Проте під час розслідування всі вони були спростовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-