Справа

Справа "російської мафії": опубліковані записи Петрова, якого виправдали в Іспанії

Аудіо
Укрінформ
The Insider опублікував аудіоматеріали, які свідчать про близькість нещодавно виправданого в Іспанії у справі "російської мафії" підприємця Геннадія Петрова до чиновників і бізнесменів з оточення Володимира Путіна.

Фрагменти "прослуховувань", зроблених 2007 року, з поясненнями розміщені на сайті видання.

В опублікованих аудіозаписах Петров і його знайомі, як правило, бізнесмени, ряд яких пов'язаний з організованою злочинністю, обговорюють російських високопосадовців, у тому числі олігарха з "близького кола" Путіна Юрія Ковальчука, глави Слідкому Росії Олександра Бастрикіна, керівника Ощадбанку Росії Германа Грефа, екс-міністра оборони Анатолія Сердюкова, глави Роснефті Ігоря Сєчіна. З аудіозаписів можна дійти висновку, що Петров був знайомий з цими людьми і міг чинити вплив на рішення, що ухвалювалися ними.

З аудіозаписів, зокрема, витікає, що Петров був акціонером банку "Росія", що він лобіював призначення Бастрикіна главою Слідчого комітету, а також підтримував дружні взаємини з колишнім міністром оборони Анатолієм Сердюковим, який проводив реформу російської армії.

Безпосередньо Володимир Путін у розмовах практично не згадується.

Як стверджує The Insider, у нього є доступ до більш як тисячі записів телефонних переговорів Петрова, які містяться у слідчій справі "російської мафії", що проводилася в Іспанії.

Як відомо, 18 жовтня під час розгляду так званої справи "російської мафії", суд в Іспанії виправдав 17 осіб, підозрюваних у причетності до діяльності російської "тамбовсько-малишевского" злочинного угруповання, в їх числі Петрова і депутата Держдуми Владислава Резника. При цьому суд зазначив у своєму рішенні, що "комерційні операції, в яких брали участь фігуранти справи за дорученням Петрова, були дуже дивними, підозрілими і часто позбавленими економічної логіки, що характерно для відмивання грошей".

Читайте також: Відмивання грошей для мафії: в Іспанії виправдали 17 росіян

Проте цього виявилося для суду недостатнім для того, щоб визнати злочинність цих діянь, і вважати, що дані особи належать до злочинного угруповання. Рішення суду може бути оскаржено.

Фото: theins.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-