Влада США попередила виборців про російські фейки

Влада США попередила виборців про російські фейки

Укрінформ
Напередодні проміжних виборів у Конгрес спецслужби США відзначили, що у них немає даних, які свідчать про спроби злому виборчої інфраструктури, але попередили про російські спроби поширити фейкові новини.

Про це йдеться у спільній заяві ФБР, нацрозвідки, міністерства внутрішньої безпеки та мін'юсту, опублікованій у вівторок, 6 листопада, передає DW.

"На даний час у нас немає свідчень про спроби зламу нашої виборчої системи, які могли б перешкодити голосуванню, змінити кількість голосів або вплинути на підрахунок", - наголошується в заяві. Водночас глави спецслужб підкреслили, що "деякі зарубіжні актори", зокрема, Росія, продовжують спроби вплинути на суспільні настрої і "посіяти розбрат".

Раніше були опубліковані результати дослідження фахівців з Оксфорда, яке показало, що спроби поширення дезінформації за допомогою соціальних мереж перед виборами в Конгрес мали ширші масштаби, ніж у 2016 році під час виборів президента.

Читайте також: Українські ЗМІ мають бути готові до втручання Росії у вибори - експерт

США мають намір запровадити санкції проти іноземних громадян і структур за втручання в американські вибори. Можливе втручання РФ у вибори в США розслідує спеціальний прокурор Роберт Мюллер, а також кілька комітетів Конгресу.

У липні 2018 року міністерство юстиції США офіційно звинуватило 12 громадян Росії "у вчиненні злочинів, спрямованих на втручання в президентські вибори в США". В Мін'юсті стверджують, що росіяни брали участь у зломі комп'ютерів Національного комітету демократичної партії США, а також кібератаці на штаб передвиборчої кампанії кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-