У Берліні сподіваються на швидке розслідування справи Гандзюк

У Берліні сподіваються на швидке розслідування справи Гандзюк

Укрінформ
У Берліні глибоко стурбовані смертю української активістки Катерини Гандзюк і вимагають якнайшвидшого і ретельного розслідування нападу на неї, що призвів до загибелі.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд стривожений смертю української активістки Катерини Гандзюк, яка мужньо була ангажована в справі боротьби з корупцією. Ми засуджуємо боягузливу змову, в результаті якої вона померла», - йдеться в заяві.

Читайте також: БПП і НФ оголосили рішення фракцій щодо розслідування вбивства Гандзюк

У ній підкреслюється, що справа має бути розслідувана якомога швидше, а винні постали перед судом. Арешт п'яти чоловік під час розслідування показує, що українська влада діє, наголошується в заяві.

"Німеччина ж в свою чергу буде продовжувати підтримувати ініціативи громадянського суспільства проти корупції, як в інших країнах, так і в Україні", - йдеться в документі МЗС.

Читайте також: Глава МЗС Британії сподівається на правосуддя у справі Гандзюк

Берлін висловлює глибоке співчуття родичам і друзям Гандзюк.

Як повідомляв Укрінформ, активістка, волонтер, співробітниця Херсонської міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у 33-річної жінки відірвався тромб.

В організації замаху на неї підозрюють п'ять осіб, всі затримані.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, вчинене на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-