Глава МЗС Британії сподівається на правосуддя у справі Гандзюк

Глава МЗС Британії сподівається на правосуддя у справі Гандзюк

Укрінформ
Міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант очікує на забезпечення правосуддя у справі нападу і смерті української активістки Катерини Гандзюк.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Ця неймовірно смілива 33-літня жінка зазнала жахливих опіків на 40%  тіла внаслідок нападу з кислотою в липні. Президент Порошенко пообіцяв забезпечити правосуддя, і ми це щиро підтримуємо", - зазначив міністр закордонних справ.

Хант назвав учорашню смерть української антикорупційної активістки "ще одним сумним днем для демократичних цінностей".

Раніше в ООН та ЄС закликали покарати замовників убивства Гандзюк.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада у лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, в результаті чого вона зазнала хімічних опіків і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

Читайте також: СБУ обіцяє інформувати про хід розслідування справи Гандзюк

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримано.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-