БПП і НФ оголосили рішення фракцій щодо розслідування вбивства Гандзюк

БПП і НФ оголосили рішення фракцій щодо розслідування вбивства Гандзюк

Укрінформ
Фракції "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" на своїх засіданнях підтримали ініціативу щодо створення Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк та погодили кандидатури своїх представників у ній.

Зокрема, на сторінці БПП у Facebook зазначається, що рішення було одностайним.

"Фракція БПП на своєму засіданні одностайно ухвалила рішення підтримати створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства громадського активіста Катерини Гандзюк", - йдеться у дописі.

Зазначається, що фракція вирішила делегувати до складу цієї ТСК народних депутатів Віктора Короля, Валерія Карпунцова, Юрія Буглака, Сергія Алєксєєва, Максима Саврасова та Ірину Суслову.

Про підтримку "Народним фронтом" створення ТСК щодо нападу і смерті громадської активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк повідомив у соцмережі член фракції НФ Леонід Ємець.

Читайте також: Історія Катерини Гандзюк: друзі, вороги, політична гра після смерті

"Народний фронт" на фракції підримав створення ТСК", - написав він.

Водночас народний депутат Антон Геращенко журналістам після засідання фракції НФ назвав погоджені на ньому кандидатури до ТСК.

"Ми погодили кандидатури від нашої фракції до складу комісії. Це я, Антон Геращенко, Сергій Висоцький та Ігор Алексєєв - юрист, адвокат, і у нього достатньо досвіду", — цитує депутата прес-служба НФ.

Як повідомляв Укрінформ, активістка, волонтер, працівниця Херсонської міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада у лікарні. За попередньою інформацією, у 33-річної жінки відірвався тромб.

В організації замаху на неї підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримано.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-