Великій Британії не дозволять самій вирішувати питання про кордон з Ірландією

Великій Британії не дозволять самій вирішувати питання про кордон з Ірландією

Укрінформ
В Ірландії та Євросоюзі не готові поступитися Великій Британії у питанні відкритого кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Про це пише Reuters з посиланням на МЗС Ірландії.

"Ні Ірландія, ні Європейський Союз ніколи не погодяться на відхід від політики відкритого кордону між Ірландією та Північною Ірландією після Brexit, рішення про що може бути прийнято Великою Британією в односторонньому порядку", — написав у Twitter міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковеней.

"Ці ідеї взагалі не відповідають попереднім зобов'язанням Великої Британії", — додав він після повідомлень медіа про те, що британський міністр з питань Brexit Домінік Рааб зажадав права вивести Велику Британію з угоди "про відкритість кордону" для Ірландії після трьох місяців з моменту виходу Великої Британії з ЄС.

Читайте також: Мей домоглася від ЄС поступок у Brexit - The Sunday Times

Як повідомлялось, серед питань щодо Brexit, які досі не узгоджені між Лондоном та Брюсселем, залишається кордон між Ірландією, яка є членом ЄС, і Північною Ірландією — однією чотирьох частин Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Наразі він є відкритим кордоном, і його щодня перетинає близько 30 тисяч людей.

Міністр з питань Brexit Домінік Рааб вважає, що до 21 листопада Лондон може досягти угоди з Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-