Помпео зустрінеться з

Помпео зустрінеться з "правою рукою" Кім Чен Ина в Нью-Йорку - ЗМІ

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео в Нью-Йорку проведе зустріч з північнокорейським чиновником, якого називають "правою рукою" лідера КНДР Кім Чен Ина - Кім Ен Чхолем.

Зустріч відбудеться цього тижня і "стане хорошою нагодою продовжити переговори про денуклеаризацію" Північної Кореї, повідомляє Deutsche Welle.

"Помпео очікує, що в ході цих переговорів між сторонами окреслиться "деякий реальний прогрес", в тому числі в денуклеаризації та зусиллях щодо проведення другої зустрічі президента США Дональда Трампа з Кім Чен Ином. При цьому держсекретар підтвердив твердість Вашингтона в питанні санкцій", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: КНДР погрожує нарощувати ядерний потенціал, якщо США не скасують санкції

Кім Ен Чхоль займає посаду заступника голови Трудової партії Кореї (ТПК), яку очолює голова Держради Кім Чен Ин. Помпео і Кім Ен Чхоль разом повечеряють 7 листопада, а наступного дня проведуть офіційну зустріч, повідомляє новинний портал Nikkei Asian Review з посиланням на неназване джерело. Для Кім Ен Чхоля це буде не перша поїздка в Нью-Йорк - раніше він вже бував там на переговорах з Помпео.

Читайте також: Помпео може зустрітися з північнокорейським колегою наступного тижня - ЗМІ

Як зазначається, раніше Помпео і Кім Ен Чхоль зустрічалися в травні, після чого відбувся перший саміт лідерів США і КНДР в Сінгапурі.

Раніше Трамп заявляв, що планує зустрітися з лідером Північної Кореї після проміжних виборів до Конгресу в листопаді. ЗМІ писали, що другий саміт президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина може відбутися на початку 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-