КНДР погрожує нарощувати ядерний потенціал, якщо США не скасують санкції

КНДР погрожує нарощувати ядерний потенціал, якщо США не скасують санкції

Укрінформ
Влада Північної Кореї попередила, що готова поновити політику нарощування ядерного арсеналу, якщо США не почнуть скасовувати економічні санкції.

Про це повідомляє агентство АР з посиланням на заяву міністерства закордонних справ КНДР.

"Міністерство заявило, що Північна Корея може повернути свою політику одночасного нарощування своєї ядерної сили та економічного розвитку, якщо Сполучені Штати не змінять своєї позиції", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується у заяві, "поліпшення відносин і санкції несумісні".

"США вважають, що постійні "санкції і тиск" приведуть до денуклеаризації. Ми не можемо стриматися від сміху через таку дурну ідею", - заявили в північнокорейському МЗС.

Така відповідь з боку КНДР пролунала після заяви державного секретаря США Майка Помпео про те, що Сполучені Штати зберігатимуть повний пакет санкцій проти Північної Кореї до того моменту, поки не впевняться, що Пхеньян повністю ліквідував свою ядерну програму.

Читайте також: Президент Південної Кореї анонсував візит Кім Чен Ина в Сеул

Як відомо, домовленість про повне ядерне роззброєння Корейського півострова була досягнута під час історичної зустрічі між президентом США Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином, яка відбулася 12 червня в Сінгапурі.

Однак, за даними ЗМІ, чиновники КНДР намагалися приховати від американців реальну кількість боєголовок, ракет і військових об'єктів. При цьому в Пхеньяні вважали, що Вашингтон не має даних про реальну кількість ракет і боєголовок.

Очікується, що другий саміт лідерів двох країн може відбутися в січні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-