У Софії арештували чиновників за продаж болгарських паспортів

У Софії арештували чиновників за продаж болгарських паспортів

Укрінформ
Керівник болгарського Держагентства у справах болгар зарубіжжя Петр Харалампієв, генеральний секретар Красимір Томов і співробітник відомства Марко Стойов арештовані за махінації з видачею болгарських паспортів громадянам України, Молдови і Македонії.

Ордери на їх арешт видала Спеціальна судова колегія в Софії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Корупційний скандал з подальшим арештом керівника Державного агентства у справах болгар зарубіжжя - безпрецедентний випадок, що не має аналогів у сучасній історії Болгарії", - заявив в зв'язку з цим заступник генерального прокурора Болгарії Іван Гешев.

Ще один співробітник агентства, на арешті якого наполягала прокуратура, відпущений під заставу за станом здоров'я і за співпрацю із слідством. Про суму внесеної застави нічого не повідомляється.

Читайте також: У Болгарії викрили схему з продажу паспортів українцям, молдаванам і македонцям

Як повідомляв Укрінформ, керівники Агентства обвинувачуються в корупції, пов'язаній з видачею посвідчень про болгарське походження громадянам України, Молдови і Македонії з подальшою видачею цим громадянам болгарських паспортів для вільного пересування країнами ЄС.

За попередніми даними слідства, злочинна схема "запрацювала" з липня 2017 року, коли Агентство очолив Петр Харалампієв. Щотижня видавалося по 30-40 посвідчень про болгарське походження, а вартість одного документа становила 5 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-