Ягланд розкритикував Росію за 22-мільйонний штраф для The New Times

Ягланд розкритикував Росію за 22-мільйонний штраф для The New Times

Заява
Укрінформ
У Раді Європи висловили сподівання, що штраф, накладений на російське незалежне видання The New Times, у розмірі 22,5 млн рублів буде скасовано в апеляційному порядку.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Судове рішення Тверського суду у Москві, що наклало безпрецедентний штраф на The New Times у розмірі 22,5 млн рублів (близько 300 тис. євро), загрожує існуванню цього відомого тижневика. Адже це може призвести до його закриття. Такий надмірний штраф загрожує російській демократії через посягання на свободу ЗМІ, що гарантується Європейською конвенцією з прав людини", - наголосив генсек Ради Європи.

Він висловив сподівання, що це рішення буде скасоване в апеляційному порядку.

Як також зазначив Ягланд, Рада Європи готова допомогти російській стороні вирішити ситуацію.

Читайте також: ОБСЄ засуджує Росію за 22-мільйонний штраф журналу The New Times

Як повідомлялося, минулого тижня Тверський районний суд Москви наклав штраф у розмірі 22,5 млн рублів на російський журнал The New Times. Видання звинуватили у несвоєчасному наданні Роскомнагляду інформації про закордонне фінансування. Багатомільйонний штраф було присуджено після того, як головний редактор журналу взяла інтерв’ю в опозиційного політика Олексія Навального. Відповідно до повідомлень ЗМІ, величезний штраф може призвести до закриття The New Times.

Раніше представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявив, що безпрецедентне рішення московського суду щодо штрафу для журналу The New Times у сумі 22 млн рублів завдає шкоди свободі слова в РФ і має бути скасоване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-