Другий тур президентських виборів проходить у Бразилії

Другий тур президентських виборів проходить у Бразилії

Укрінформ
У Бразилії у неділю, 28 жовтня, проходить другий тур президентських виборів, у якому беруть участь ультраправий кандидат Жаїр Болсонару та кандидат від лівої Робітничої партії Фернандо Хаддад. 

Про це повідомляє DW.

Згідно з опитуваннями за колишнього десантника Болсонару готові віддати голоси 54-55 відсотків виборців, натомість його суперник має підтримку 45-46 відсотків.

Болсонару, якого називають бразильським "Дональдом Трампом", відомий своїми крайніми правими поглядами. Він використовує гомофобну та расистську передвиборну риторику, а також відомий своєю симпатією до часів військової диктатури у країні (1964-1985 років). Крім того, він виступає за повернення смертної кари.

Читайте також: Президенту Бразилії готові висунути звинувачення у корупції — ЗМІ

У разі перемоги на виборах Болсонару обіцяє лібералізувати закон про зброю та виступити проти гомосексуалів, абортів і прав корінного населення у районі Амазонки. 

Як зазначається, Фернандо Хаддад має мало що протиставити супернику. Участь його партії у гучному корупційному скандалі сильно зашкодила її репутації. 

Вибори у Бразилії відбуваються на тлі найгіршої рецесії в історії країни, яка призвела до скорочення економіки на сім відсотків у 2015-2016 роках, а також корупційного скандалу довколо нафтового гіганта Petrobras і колишніх бразильських урядовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-