Колишній лідер Каталонії Пучдемон заснував нову партію

Колишній лідер Каталонії Пучдемон заснував нову партію

Укрінформ
Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон заснував нову партію, яка дістала назву "Виклик" (Crida).

Перші партійні збори відбулися 27 жовтня у каталонському місті Манреса, а Пучдемон виступив на них за допомогою відеозв'язку з Брюсселя, повідомляє DW

"Пучдемон... закликав усіх прихильників незалежності Каталонії до єдності та продовження боротьби за відокремлення регіону від Іспанії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, деякі колишні союзники лідера сепаратистів зараз висловлюють помірковані позиції та відмовляються приєднатися до нової партії.

Наразі у Каталонії діє щонайменше три партії, які виступають за незалежність від Мадрида. На останніх парламентських виборах у регіоні три партії, що виступають за самостійність Каталонії, сумарно мають більш ніж половину зі 135 депутатських крісел у новому парламенті. Однак найбільше голосів здобула партія "Громадяни", яка виступає за єдність регіону з Іспанією.

Читайте також: Битва за Каталонію: Чому вона знову в центрі уваги в Іспанії?

Політична криза в Каталонії розпочалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся заборонений владою в Мадриді референдум щодо незалежності від Іспанії. За даними каталонської влади, понад 90 відсотків осіб, які взяли в ньому участь, підтримали незалежність регіону.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним, а згодом розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як вони ухвалили декларацію про незалежність регіону.

Нині кілька лідерів руху за незалежність перебувають під вартою або, як сам Пучдемон, у вигнанні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-