Amnesty принесла Путіну 169 тисяч підписів за російських правозахисників

Amnesty принесла Путіну 169 тисяч підписів за російських правозахисників

Укрінформ
Amnesty International зажадала від влади РФ припинити переслідування правозахисників, доставивши в адміністрацію президента Росії понад 169 тисяч підписів на підтримку правозахисників, що працюють у 11 регіонах РФ.

Про це повідомляється на сайті AI.

«Волонтери та активісти Amnesty International по всьому світу зібрали 169 241 підпис під петицією президенту Володимиру Путіну з вимогою звільнити главу чеченського «Меморіалу» Оюба Тітієва і волгоградського правозахисника Ігоря Нагавкіна, а також розслідування нападу на краснодарського еколога Андрія Рудомаху», - йдеться в повідомленні.

Перед передачею підписів була проведена театралізована акція. В небо неподалік від Кремля запустили повітряні кулі з іменами активістів, які відстоюють права людини.

Amnesty International наголошує, що в Росії проти правозахисників висувають безпідставні звинувачення, напади  на них ефективно не розслідуються, а російські офіційні особи, включаючи главу Чечні Рамзана Кадирова, "допускають провокаційні висловлювання, що очорняють правозахисників".

Як приклад автори заяви наводять переслідування глави чеченського "Меморіалу" Оюба Тітієва, якого судять у справі про зберігання наркотиків. Кадиров публічно назвав правозахисника наркоманом. Тітієв і його колеги впевнені, що наркотики підкинули поліцейські, і що влада республіки хоче  позбутися  "Меморіалу".

Читайте також: Amnesty заявляє про утиски з боку індійського уряду

В Amnesty також нагадали про процес над волгоградським правозахисником Ігорем Нагавкіним, якого звинувачують у крадіжці. Автори звернення і соратники активіста називають справу сфабрикованою.

Правозахисники також нагадали, що досі не розслідувано напад на активіста "Екологічної вахти по Північному Кавказу" Андрія Рудомаху.

Фото: Amnesty International 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-