Amnesty заявляє про утиски з боку індійського уряду

Amnesty заявляє про утиски з боку індійського уряду

Укрінформ
В індійському представництві Amnesty International заявляють про спробу влади змусити мовчати своїх критиків. Чиновники обшукали офіс правозахисної організації.

Про це повідомляє Reuters.

"Правозахисна організація Amnesty International заявила, що 10-годинний обшук її індійського офісу державним агентством з розслідування фінансових злочинів у четвер був частиною зусиль уряду "змусити мовчати" своїх критиків", - йдеться у повідомленні.

Представники влади обшукали офіс Amnesty International в Бенгалуру на підставі підозри, що остання порушила правила використання прямих іноземних інвестицій, та повідомили, що ведеться розслідування.

Читайте також: Amnesty заявляє, що в Росії її співробітника викрали і катували

Націоналістичний уряд прем'єр-міністра Нарендра Моді протягом останніх чотирьох років посилив нагляд за некомерційними організаціями, заявляючи, що вони діють проти інтересів Індії. Дозволи на роботу тисяч організацій, що фінансуються з-за кордону, в тому числі місцеве представництво Bill & Melinda Gates Foundation, були скасовані або призупинені за звинуваченнями, такими як неправильне подання звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-