Країни НАТО закликають США не виходити з ракетного договору - ЗМІ

Країни НАТО закликають США не виходити з ракетного договору - ЗМІ

Укрінформ
Представники європейських країн-членів НАТО закликали США не виходити з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, а змусити Росію дотримуватися його.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатів Альянсу.

"Європейські члени НАТО закликали Сполучені Штати у четвер спробувати змусити Росію дотримуватися Договору (про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності - ред.), замість виходу з нього. Таким чином уникнувши розколу в Альянсі, який могла би використати Москва", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив один із дипломатів Альянсу, союзники хочуть спробувати в останню хвилину запобігти тому, аби США вийшли з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

За словами іншого дипломата, нині ніхто не вирішує саме питання порушення договору Росією, проте вихід із нього допоможе Москві звинуватити НАТО в його припиненні.

В самому Альянсі зазначили, що продовжать консультації у цьому важливому питанні.  

Читайте також: Британія підтримує намір Трампа про розірвання ракетного договору з Росією

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив у суботу, що має намір вивести США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Цей ракетний договір підписали у 1987 році генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган. Угода забороняла сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5,5 тисячі кілометрів, а також їхні випробування і розгортання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-