Дуда знову закликав Берлін переглянути рішення щодо «Північного потоку-2»

Дуда знову закликав Берлін переглянути рішення щодо «Північного потоку-2»

Фото
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда вкотре закликав Німеччину відмовитися від планів будівництва газопроводу «Північний потік - 2».

На цей раз він сказав про це під час спільної прес-конференції з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайером у вівторок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей проект не повинен бути реалізований», - заявив Дуда.

Читайте також: Дуда: “Північний потік-2” становить небезпеку для України і Словаччини

На його переконання, трубопровід призведе до порушення енергетичного балансу, створить загрозу енергетичній безпеці ряду центрально - і східноєвропейських країн і посилить домінуюче становище одного постачальника – «Газпрому». Дуда підкреслив, що мова йде не про економічний, а про геостратегічний проект.

Варшава чекає від ЄС більше підтримки польської позиції з даного питання. Поляки здивовані, що Європейська комісія не виступила з однозначно негативною оцінкою проекту.

Дуда вважає за доцільне купувати більше зрідженого природного газу, зокрема, американського.

"Це також стратегічне політичне рішення", - додав він.

Читайте також: У Данії почалося громадське обговорення Nord Stream 2

Штайнмайер не погодився з такою постановкою питання, парирувавши, що це повинно бути економічне, а не політичне рішення.

Польський президент також висловився на підтримку американської позиції за договором про РСМД. Він вважає, що президент Дональд Трамп просто відповів на сценарій, який Росія реалізовувала упродовж багатьох років, а саме систематично порушувала цю угоду, особливо в частині поширення ракет середньої дальності.

«З польської точки зору це в першу чергу стосується Калінінградської області; ми постійно отримуємо інформацію про те, що доставляється туди все більше ракет», - сказав Дуда.

Читайте також: Берлін розчарований рішенням Трампа вийти з ракетного договору

Що ж стосується спекуляцій про можливе розміщення американських ракет середньої дальності в Польщі, Дуда відповів, що питання поки не обговорювалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-