Канада вимагає від Росії припинити обстріли цивільних у Сирії

Канада вимагає від Росії припинити обстріли цивільних у Сирії

Укрінформ
Сирія та її російські і іранські союзники повинні негайно припинити напади на цивільних громадян.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада закликає Сирію та її союзників Росію й Іран негайно припинити усі напади на цивільних у Сирії”, - сказала Фріланд.

Вона додала, що разом із міжнародними партнерами Канада наразі задіяна у процесі надання притулку групі сирійських “Білих шоломів”, які мусили покинути Сирію “після того, як конкретно проти них почала діяти Сирія та її прибічник Росія”. “Волонтери “Білих шоломів” та члени їх родин знаходяться у процесі переселення до Канади, відповідно до наших юридичних стандартів із переселення. Імміграційний процес проходить за кордоном і до того, як біженцям дозволять прилетіти до Канади, вони пройдуть безпекову перевірку”, - зазначила міністр.

Читайте також: Трагедія у Керчі: Канада засуджує акт насильства в окупованому Росією Криму

Вона додала, що міжнародна спільнота “морально зобов’язана допомогти членам цієї групи цивільної оборони та їх родинам”.

Як повідомлялося, у липні ізраїльська армія успішно провела операцію із евакуації співробітників "Білих шоломів" та членів їх родин з південних районів Сирії, що перейшли під контроль військ Башара Асада. Після цього ряд Західних держав оголосили про свій намір надати їм політичний притулок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-