Трагедія у Керчі: Канада засуджує акт насильства в окупованому Росією Криму

Трагедія у Керчі: Канада засуджує акт насильства в окупованому Росією Криму

Укрінформ
Канада висловила співчуття родичам загиблих під час стрілянини у політехнічному коледжі Керчі в тимчасово окупованому Криму.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада висловлює глибокі співчуття родичам та друзям близько 20 підлітків та десятків поранених під час масової стрілянини та вибуху у політехнічному коледжі міста Керч, та сподівається на швидке й повне видужання постраждалих”, - сказала Фріланд.

Вона додала, що Канада “рішуче засуджує цей підступний акт насильства, направлений проти молоді”.

При цьому Фріланд наголосила, що Канада продовжує засуджувати й незаконну окупацію Криму Росією.

Читайте також: Упізнані всі тіла загиблих у Керченській трагедії

“Канада залишається солідарною та рішучою та у своїй підтримці народу Криму, який зазнає страшних страждань з 2014 року. Ми ще раз підтверджуємо наше засудження незаконної окупації та вторгнення Росії до Криму”, - зауважила глава МЗС Канади.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня 2018 року в політехнічному коледжі міста Керч сталися вибух невстановленого пристрою та стрілянина, унаслідок чого загинули, згідно з останніми даними, 19 осіб з-поміж співробітників та учнів коледжу, а також постраждали близько 50-ти осіб, частина з яких перебуває у тяжкому стані.  Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що звернулася до очільника контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова та генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з приводу масового вбивства в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-