Трамп вирішив вивести Штати зі Всесвітнього поштового союзу

Трамп вирішив вивести Штати зі Всесвітнього поштового союзу

Укрінформ
США ініціювали офіційну процедуру виходу з однієї із найстаріших міжнародних організацій - Всесвітнього поштового союзу (ВПС) - через невдоволення тарифами на доставку міжнародних дрібних пакетів у США. 

Про це повідомляє видання Guardian.

"Адміністрація Трампа почне відмовлятись від договору ООН (Всесвітній поштовий союз є спецустановою ООН - ред.), який передбачає низькі тарифи для іноземних поштових доставок дрібних пакетів до США", - йдеться у повідомленні.

Процес виходу зі 144-річної організації, що базується в Швейцарії, займе рік. За цей час США будуть домагатися перегляду тарифів на пересилання пакетів.

"Якщо переговори будуть успішними, адміністрація готова відкликати повідомлення про вихід та залишитися у складі ВПС", - сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс у своїй заяві.

Генеральний директор ВПС Бішар Хусейн сказав, що він спробує зустрітися з американськими чиновниками для обговорення цього питання. 

Читайте також: Трамп вимагає від Конгресу жорсткіших обмежень для мігрантів

"ВПС продовжує прагнути до досягнення шляхетних цілей міжнародного співробітництва, щоб взаємодіяти з усіма своїми 192 країнами-членами для забезпечення того, щоб цей договір найкраще відповідав інтересам кожного", - сказав він у заяві.

Варто зазначити, що рішення було прийнято на тлі ескалації торгових суперечок між Пекіном і Вашингтоном, які привели до введення США мита на імпорт з Китаю вартістю приблизно 250 мільярдів доларів, на що Пекін відповів аналогічними митами на американські товари вартістю 110 мільярдів доларів.

Фото: Alamy Stock Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-