Серед тем міністерської зустрічі ЄС у Люксембурзі – Лівія, Венесуела та міграція

Серед тем міністерської зустрічі ЄС у Люксембурзі – Лівія, Венесуела та міграція

Укрінформ
Серед головних тем, які обговорюють учасники Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ – врегулювання в Лівії, проблеми міграції та ситуація, що розвивається навколо Венесуели.

Саме так порядок денний на першу половину дня роботи Ради ЄС на рівні міністрів окреслила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

"Наш порядок денний є дуже напруженим. Ми вже провели дискусію по Лівії, і я поінформую міністрів про стан речей у Тріполі. Ми зосередимо увагу на тому, як ЄС може допомогти ООН у забезпеченні політичного процесу та впровадження економічних реформ, як і у забезпеченні безпеки в цій країні", - зауважила Могеріні.

За її словами, в дискусії щодо проблем міграції, з якими стикається Євросоюз, бере участь керівництво Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) та Міжнародної організації з міграції (IOM). Міністри за підсумками цієї роботи мають розробити рекомендації щодо рішень у питаннях регулювання міграції на міжнародному рівні для подальшого винесення їх на розгляд глав держав та урядів Європейського Союзу.

За словами Могеріні, окреме питання порядку денного європейських міністрів – ситуація в Центральноафриканській Республіці, яка опинилася у важкому гуманітарному становищі. Але найбільшу тривогу у партнерів по ЄС викликає ситуація у Венесуелі.

"Ми дуже занепокоєні ситуацією в Венесуелі. Наша позиція є надзвичайно чіткою, у нас була можливість обговорити її з усіма регіональними партнерами, включаючи Чилі та Колумбію. Ми маємо знайти відповідь на питання, яким чином ЄС може допомогти для вирішення цієї, однієї з найгірших, політичної кризи", - зауважила Високий представник ЄС.

Читайте також: Східне партнерство є ключовим у зовнішній політиці ЄС - Могеріні

Як вже повідомлялося, у другій половині дня європейські міністри проведуть зустріч з керівниками зовнішньополітичних відомств Східного партнерства, на якій Україну представлятиме міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-