США відклали введення санкцій проти компаній Дерипаски

США відклали введення санкцій проти компаній Дерипаски

Укрінформ
Офіс контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) вкотре переніс запровадження повного пакету санкцій проти великих російських компаній EN+ Group PLC та "Русал", які пов'язують з мільярдером Олегом Дерипаскою.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну США, оприлюдненому в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні OFAC продовжив термін дії низки генеральних ліцензій, пов'язаних з EN+ Group PLC, компанією RUSAL PLC, а також видав ще три генеральних ліцензії", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, американський уряд випустив генеральну ліцензію №13Е (Дозвіл на здійснення деяких операцій, необхідних для звільнення чи передачі боргу, власного капіталу чи інших вкладень у певних осіб, які були заблоковані); ліцензію №14В (Дозвіл на деякі види діяльності, необхідні для технічної підтримки або завершення операцій чи існуючих контрактів з компанією RUSAL PLC); а також ліцензію №16B (Дозвіл на деякі види діяльності, необхідні для обслуговування або завершення операцій чи існуючих контрактів з EN+ Group PLC або JSC EuroSibEnergo).

Читайте також: Шість країн закликають ЄС ввести санкції за кібератаки

Крім того, в документах фігурують компанії GAZ Group, Irkutskenergo, GAZ Auto Plant та інші. Термін дії ліцензій, які мали закінчитися 12 жовтня, продовжуються до 23 жовтня та 12 грудня для різних компаній.

Нагадаємо, у квітні цього року уряд США ввів потужний пакет санкцій проти крупних російських компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-