ОБСЄ вітає прогрес у розслідуванні жорстокого вбивства болгарської журналістки

ОБСЄ вітає прогрес у розслідуванні жорстокого вбивства болгарської журналістки

Укрінформ
Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вітає досягнутий прогрес в розслідуванні справи про вбивство болгарської журналістки Вікторії Маринової.

Про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Вітаю важливі кроки, які були зроблені у розслідуванні вбивства Вікторії Маринової, включаючи арешт в Німеччині підозрюваного у вбивстві та рішення німецької судової інстанції про його видачу Болгарії», - зазначив Дезір.

Він висловив задоволення оперативними діями правоохоронних та судових органів, а також плідним міжнародним співробітництвом, завдяки якому було заарештовано підозрюваного.

За його словами, вкрай важливо, щоб в рамках проведеного розслідування було встановлено всі обставини скоєння цього жорстокого злочину.

Як повідомляв Укрінформ, жорстоке вбивство журналістки Вікторії Маринової відбулося в болгарському місті Русє. Тіло жертви було виявлено недалеко від міста, у важкодоступному місці на березі Дунаю. За словами слідчих, перед смертю журналістку було згвалтовано і побито.

Читайте також: Вбивство журналістки: у МВС Німеччині сказали, коли передадуть підозрюваного Болгарії

Вікторія Маринова була директором одного з місцевих телеканалів і займалася журналістськими розслідуваннями корупційних схем щодо відмивання європейських фондів.

Підозрюваного у вбивстві, громадянина Болгарії Северина Красимірова було затримано в Німеччині. Рішенням суду Нижньої Саксонії його буде видано болгарській владі. Очікується, що екстрадиція відбудеться у найближчі 10 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-